skip to Main Content
+36-20 429 9080 judit@elsolepesek.com 2800 Tatabánya, Aradi vértanúk tere 2. Fsz.

“Ha 1000-szer elesik,1001-edszerre is felkel”

 

Zsófi. Vékony lányka, csapongó mozdulatokkal, de önállóan lépdel be a szobába első találkozásunkkor. Szerény, visszafogott kilány. Na jó, ez nem teljesen igaz 😊 Első alkalommal még nem mutatta meg, hogy bizony, nehézségei ellenére, égigérő huncutság lakik benne! Tele energiával, kacagva végez hajmeresztő dolgokat, résen kell lenni mellette. Koordinálatlan mozgása ellenére nem akadály neki a trambulinon való ugrálás, és ha nem vagyunk résen, pikkpakk a bordásfal tetején köt ki, Pókembert megszégyenítő módon!

Lássuk, mit mesélnek róla szülei:

„Zsófi 2012.05.07.-én született “B” gyermekként a terhesség 26. hetére. A testvére sajnos 20 nap után elment. Zsófi 8/6 Apgar-értékkel, 30 centivel és 680 grammal született, önállóan tudott lélegezni. A kora intenzíven összeszedett egy csomó fertőzést, a legsúlyosabb egy szepszis volt, mert E-Coli volt a branüljén. “Egészségesen” adták tovább a Szent Margit Kórházba, ahol még két hetet töltött. Augusztus végén tudtuk hazahozni. A havi kontrollokon mondták, hogy az Uh mutat egy kis fekete foltot, de ne izguljunk mert fel fog szívódni. Decemberre már nekik is gyanús volt, így elküldtek CT-re, amin kiderült: nincs meg a jobb oldali kisagya, a bal oldali 2/3-a. Szájhagyomány útján találtunk Tatabányán Dévény fejlesztést, majd háziorvos váltás után találtunk rá a Pető Intézet Baba-Mamás csoportjára, ahová 6 éves koráig járhatott. Azután elengedték a kezét, mert nincs állami segítség, amiről tudnánk. Egy éve találtunk az Első Lépések Fejlesztő Központra, ismerős által, aminek nagyon örülünk mert a heti 1 óra logopédia és konduktív fejlesztés is nagyon meglátszik a Zsófin…

Zsófi igyekszik önálló lenni, de sajnos nem tudja ellátni magát. Pelusos, és nem is akar leszokni róla egyelőre. Enni, inni tud egyedül, de oda kell tenni elé. Értelmileg szinte mindent megért, de beszélni nem tud. Mozgássérült, látássérült.

Megpróbálja, amit a fejébe vesz…

Amikor megtudtuk, hogy nagy a Baj a Zsófival, eldöntöttük: amit tudunk, megteszünk érte. Nem egyszerű vele, mert ha sétálni megyünk, kell egy babakocsi, mert kb 1500 méter a hatótávja. Sokat esik, a lábai mindig színesek. De szeretné ugyanazt csinálni, amit a többi gyerek. Megtanult mászókázni, trambulinozni. Ha 1000-szer elesik,1001-edszerre is felkel és megpróbálja, amit a fejébe vesz…

Csak annyi fejlesztést kap, ami van az iskolában, és ami a fejlesztő központban van. Azért melózunk, hogy a kis Zsiványoknak minden meglegyen. 😊

Akik már ismerik a Zsófit, azok segítőkészek. Akik először találkoznak egy sérült gyerekkel, általában elfogadják, segítik érdeklődnek, kérdeznek.”

A szülők elmesélik azt is, sokan vannak, akik még nehezen értik meg, érzik át, hogy vannak gyerekek, akik különböznek az átlagtól. Ott igyekeznek segítve elmagyarázni, miért olyan Zsófi, amilyen. Mert bármennyire is más, mégiscsak egy mosolygós, vidám kislány, akit anyukája és apukája épp úgy szeret, mint minden szülő a gyermekét! Ebben pontosan ugyanolyan, mint a többi gyermek! 

HOGYAN SEGÍTHETSZ?

Ahhoz, hogy Zsófi fejlesztése minél könnyebben megoldható legyen a családnak, hatalmas segítség, ha csak egy kis összeggel támogatjátok! Ahogy ezt korábban is megtapasztaltuk, sok ember sok kicsi támogatása akár több havi, intenzív fejlesztését is jelentheti Zsófinak központunkban!

Támogatásotokat az Első Lépéseket Támogató Alapítvány számlaszámára várjuk:

Első Lépéseket Támogató Alapítvány

OTP Bank Nyrt 11740047-27096220

A közlemény rovatba mindenképp írjátok be: „Kremling Zsófi fejlesztésére”

Nemzetközi utalás esetén szükséges adatok:

IBAN: HU06117400472709622000000000

Számlaszám: 11740047-27096220-00000000

SWIFT kód:OTPVHUHB

A közlemény rovatba mindenképp írjátok be: „Kremling Zsófi fejlesztésére”

 

Back To Top