skip to Main Content
+36-20 429 9080 judit@elsolepesek.com 2800 Tatabánya, Aradi vértanúk tere 2. Fsz.
Hadnagy-Inez

Kedves Szülők és Gyerekek!

Hadnagy Inez vagyok, logopédia és pszichopedagógia szakos gyógypedagógusként végeztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán. Az Első Lépések Fejlesztő Központ mellett a Tatabányai Pedagógiai Szakszolgálatban dolgozom logopédusként. Főként megkésett beszédfejlődésű, artikulációs zavarral illetve beszédészlelési-és értési zavarral küzdő gyermekekkel foglalkozom a munkám során egyéni, illetve csoportos formában.

Az Első Lépések Fejlesztő Központban főként beszéd – és nyelvfejlesztéssel foglalkozom. A megkésett beszédfejlődésű gyermekek foglalkozásai 45 percesek, melyeken a szülő is aktív résztvevője a terápiának, így elsajátíthatja azokat a módszereket, feladatokat melyek otthoni gyakorlásával elősegíti a gyermek fejlődését. Illetve minden esetben konzultálunk a gyermek fejlődéséről, állapotáról. Fő cél a beszédkedv felkeltése, a beszédindítás és a szókincsbővítés a kezdeti szakaszban. A foglalkozások egyénre szabottan, játékos, mozgásos, mondókázós formában történnek, változatos feladatokkal, a megfelelő motiváció elérése érdekében.

Anyanyelvi fejlesztés esetén a már elindult, ám diszgrammatikus beszéd terápiája történik, mely során a megfelelő nyelvi szerkezetek, toldalékolás, ragozás kialakítása a fő cél.

Artikulációs zavar illetve beszédészlelési-és értési zavar esetén 4-5 éves korban kezdhető el a terápiás folyamat. Az artikulációs zavarral küzdő gyermekekkel az artikulációs bázis megerősítését követően kezdjük el a hangok kialakítását majd automatizálását a spontán beszédbe komplex terápiás folyamatban, mely során sok más részképességet is fejlesztünk. 

Beszédészlelési-és értési zavar esetén pedig szintén komplex, egyénre szabott, több területet érintő célzott foglalkozásokkal fejlesztjük a gyermekek képességeit, melyek elősegítik a beszédészlelési-és értési nehézségek leküzdését.

Ezen foglalkozásoknak szintén része a szülői konzultáció, mely során az otthoni gyakorlással kapcsolatos teendőket beszéljük meg. 

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésüket, keressenek bizalommal az Első Lépések Fejlesztő Központ elérhetőségein!

Telefonszám: +36204299080
E-mail: judit@elsolepesek.com

Back To Top