skip to Main Content
+36-20 429 9080 judit@elsolepesek.com 2800 Tatabánya, Aradi vértanúk tere 2. Fsz.

Nóri

Nóri. A nagylány. Nyurga végtagokkal, a gyönyörű arcát kunkorodva körülvevő kunkorodó hajtincsekkel, színes kendőkkel a nyakában.  Na, ő az, aki aztán rendesen képes zavarba ejteni az embert! Mert egyszer huncut mosollyal úgy néz az emberre, hogy még a szeme is nevet! Máskor meg olyan bizalmatlanul méreget, mintha valami rosszat sejtene! De aztán kicsit összerendeződik, ráhangolódik a változásra, s mire Betti, a gyógytornász a fogadására siet, már inkább csak széles mosolyát szórja szét a szobában. És ott is hagyja, mindenfelé. Jó nekünk, mert, bár akadnak könnycseppek is, mégis ezernyi mosoly emléke díszíti munkahelyünket, szívünket, lelkünket egyaránt.

Nóri édesanyja mesél most magukról:

„Nórika koraszülöttként, de egészségesen született, sajnos a harmadik napon agyvérzés következett be nála. A bekövetkezett agyi katasztrófa hatását minden, számunkra elérhető terápiával próbáltuk helyrehozni, amely során több családtagtól, ismerőstől, de még váratlanul a “látómezőnkbe került”, addig nem ismert személytől is segítséget kaptunk. A terápiák hatása egyértelmű javulást eredményezett a kislány szellemi, fizikai, lelki állapotában. Nórika nem képes önálló koordinált mozgásra, beszédre. De tudata ép, mindent megért, együttműködik velünk, és a fáradozásainkat sok mosollyal és szeretettel hálálja meg.

A kislányunk születése óta az életünk teljesen átalakult, mindent alárendelünk a napi ápolás és fejlesztés biztosítására. Nagy segítség, hogy a kislányt egy oroszlányi speciális iskolába járathatjuk. Nórika nagyon szeret ebbe a közösségbe, és a mi lelki s fizikai terheinket is csökkenti.

További fejlesztésként lehetőségünk van egy speciális módszeren alapuló manuálterápiás kezelést, a Dévény tornát is igénybe venni, ami tovább segíti a betegség miatti merev izomzat lazítását.

Előttünk álló kihívások egyike, hogy a jelenlegi iskolát Nórika 23. életéve után el kell hagyni. Ekkor már mi sem leszünk fiatalok, dinamikusak, így a további gondozás biztosítása aggodalommal tölt el minket. ( Vajon találunk-e olyan otthont, akikre nyugodt szívvel rábízhatjuk a kislányunkat? )”

 

Nóri szülei a bizonytalansággal szembemenve nap, mint nap szeretve gondozzák lányukat. Minden hét szerdáján érkezik hozzánk, mosolyával beragyogva a napot.

 

HOGYAN SEGÍTHETSZ?

Nóra fejlesztéseit alapítványunkon keresztül tudod támogatni. Ahogy ezt korábban is megtapasztaltuk, sok ember sok kicsi támogatása akár Nóri több hónapi fejlesztését is jelentheti központunkban!

Támogatásotokat az Első Lépéseket Támogató Alapítvány számlaszámára várjuk:

Első Lépéseket Támogató Alapítvány

OTP Bank Nyrt 11740047-27096220

Nemzetközi utalás esetén szükséges adatok:

IBAN: HU06117400472709622000000000

Számlaszám: 11740047-27096220-00000000

SWIFT kód:OTPVHUHB

A közlemény rovatba mindenképp írjátok be: „Ledó Nóri fejlesztésére

 

Az űrlap teteje

Az űrlap alja

 

Back To Top