skip to Main Content
+36-20 429 9080 judit@elsolepesek.com 2800 Tatabánya, Aradi vértanúk tere 2. Fsz.

Óvodára hangoló

Az Első Lépések Fejlesztő Központ óvodára hangoló foglalkozásokra várja az óvodakezdés előtt álló gyerekeket! A foglalkozások  játékos, vidám hangulattal várják a 2-3 éves gyerekeket, és végig követik a tanévet ősztől nyárig.

A foglalkozások célja, hogy a kicsik közösségi tapasztalatokkal felvértezve kezdjék meg az óvodát. Sok-sok mozgás, önállóságra sarkalló tevékenység várja itt a gyerekeket. Összeszokott csapatként olyan játékokat játszunk, melyek segítik őket a gondolkodásban, az ok-okozati összefüggések felismerésében, a finom-és nagymozgások fejlődésében. A tervszerűen alkalmazott játékok segítenek az egymásra odafigyelés, a kivárás tanulásában; anyukájuk segítsége nélkül önállóan, tisztán étkezni; az óvodai élethez kapcsolódó tevékenységekben jártasságot szerezni.

Várom szeretettel azon családok jelentkezését, akik szeretnék egy olyan közösségbe járatni gyermeküket, ahol a kicsik egyéni fejlettségét figyelembe véve, játékos keretek között, szakember terelgetésével készülhetnek az óvodai életre!

A foglalkozások témája az óvodához hasonlóan igazodik az aktuális ünnepkörökhöz, hagyományokhoz. Sok-sok énekkel, mondókával tarkított mozgásos játék várja a gyerekeket: akadálypálya, ugrálás, egyensúlyozás, pörgés-forgás-dalolás. Ezek során folyamatosan figyelni kell egymásra, kivárni, türelmesnek lenni, alkalmazkodni a társakhoz.

Emellett ügyesítő-okosító játékokkal serkentjük a gondolkodást. A tízórai szünetben nemcsak az evés a fontos, hanem az azt megelőző tisztálkodás, közös asztalterítés, tiszta, önálló étkezés tanulása.

Minden alkalommal az életkoruknak megfelelő kézműves tevékenységgel segítjük a finommotorika, a kreativitás, a fantázia fejlődését.

Ha szeretné, hogy gyermeke az óvodakezdés előtt megtapasztalja a közös játék, a „csoportba tartozás” élményét, az önállósodás első lépéseit, akkor várom a honlapon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén jelentkezését! Ugyanitt feltehetik ezzel kapcsolatos kérdéseiket is!

 

Back To Top