skip to Main Content
+36-20 429 9080 judit@elsolepesek.com 2800 Tatabánya, Aradi vértanúk tere 2. Fsz.

Konduktív fejlesztés

A konduktív fejlesztés azon gyermekek számára javasolt, akiknek mozgása ügyetlenebb, bizonytalanabb, koordinálatlanabb társainál. Továbbá, ha izomtónusa túl feszes vagy laza (hypotón/spasztikus), illetve diagnosztizált mozgássérülése (hemiplégia, diplégia, tetraplégia, athetosis, ataxia…stb.), illetve erre utaló tünete van.
A fejlesztés a Dr. Pető András által kidolgozott konduktív pedagógia módszerével történik. A konduktív nevelés alapgondolata, hogy az idegrendszer a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, amelyek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatóak.

Komplex korai fejlesztés

Korai fejlesztésre akkor van szükség, ha a gyermek fejlődése egy vagy több fejlődési területen elmarad az életkorának megfelelő szinttől. Ez az elmaradás lehet a mozgásfejlődés, az értelmi fejlődés, a hallás- és látásfejlődés, a beszéd és nyelvi fejlődés, a szociális-, érzelmi fejlődés vagy a viselkedés. A gyermek alapos megfigyelése, fejlettségi szintjének megfigyelése után egy tervszerűen felépített program alapján zajlik a fejlesztési folyamat. Célunk, hogy csökkenjenek a lemaradások, és könnyebben be tudjanak illeszkedni a gyerekek a közösségekbe. Fontos, hogy minél hamarabb kezdődik el a terápia, annál eredményesebb lehet a fejlesztés.

Prevenciós foglalkozás koraszülött babáknak

A koraszülöttség, vagy valamilyen szülés körüli időszakban történő trauma miatt veszélyeztetettnek számító babák komplex, egyidejűleg több képességet fejlesztő foglalkozás, mely folyamán lehetőség nyílik a kisgyermek fejlődésének nyomon követésére, az esetleges problémák (mozgás, figyelmi, kognitív) megelőzésére.

Óvodára hangoló

Az Első Lépések Fejlesztő Központ óvodára hangoló foglalkozásokra várja az óvodakezdés előtt álló gyerekeket! A foglalkozások  játékos, vidám hangulattal várják a 2-2,5 éves gyerekeket, és végig követik a tanévet ősztől nyárig.

A foglalkozások célja, hogy a gyerekek közösségi tapasztalatokkal felvértezve kezdjék meg az óvodát. Sok-sok mozgás, önállóságra sarkalló tevékenység várja itt a gyerekeket. Összeszokott csapatként olyan játékokat játszunk, melyek segítik őket a gondolkodásban, az ok-okozati összefüggések felismerésében, a finom-és nagymozgások fejlődésében. A tervszerűen alkalmazott játékok segítenek az egymásra odafigyelés, a kivárás tanulásában.

Várom szeretettel azon családok jelentkezését, akik szeretnék egy olyan közösségbe járatni gyermeküket, ahol a kicsik egyéni fejlettségét figyelembe véve, játékos keretek között, szakember terelgetésével készülhetnek az óvodai életre!

A foglalkozások témája az óvodához hasonlóan igazodik az aktuális ünnepkörökhöz, hagyományokhoz. Sok-sok énekkel, mondókával tarkított mozgásos játék várja a gyerekeket:akadálypálya, ugrálás, egyensúlyozás, pörgés-forgás-dalolás. Ezek során folyamatosan figyelni kell egymásra, kivárni, türelmesnek lenni, alkalmazkodni a társakhoz.

Minden alkalommal az életkoruknak megfelelő kézműves tevékenységgel segítjük a finommotorika, a kreativitás, a fantázia fejlődését.

Ha szeretné, hogy gyermeke az óvodakezdés előtt megtapasztalja a közös játék, a „csoportba tartozás” élményét, az önállósodás első lépéseit, akkor várom a honlapon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén jelentkezését! Ugyanitt feltehetik ezzel kapcsolatos kérdéseiket is!

 

 

Babatorna (0-6 hó, kúszó-mászó, tipegő)

Jó hangulatú, dalos, mondókás, mozgásos babafoglalkozás, amely a kicsik fejlesztési szintjéhez igazodik.

Állapotfelmérés/tanácsadás

A gyermek aktuális mozgásfejlettségi szintjének felmérése, szükség esetén a további fejlesztés megbeszélése, javaslat a gyermek számára megfelelő terápiára.

Nyári Táborok

Back To Top