skip to Main Content
+36-20 429 9080 judit@elsolepesek.com 2800 Tatabánya, Aradi vértanúk tere 2. Fsz.

Köszöntsd az új évet Nimród támogatásával!!!

A szeretet maga, ami körbelengi

 

Nimród. Nevének jelentése: szenvedélyes vadász. És ez így is van! Szenvedélyesen vadássza “áldozatait”, hiszen akire ránéz mosolygó szemével, rózsaszín arcával, máris rabjává válik.

De ki is ez a fiúcska? Amikor először érkezett hozzánk, néhány hónapos apróság volt, mondhatni, fenekén ott volt még a tojáshéj! Emlékszem, mikor anyukája gyengéden letette elém, és lassan kicsomagoltuk ruhácskáiból. Mint egy kis porcelánbaba! Bőre fehér, arca békés, a feje tetején pedig mókásan meredezett világos haja!

Nimród Down-szindrómás. Ebből adódóan fejlődése lassabb ütemű, jobban meg kell küzdenie az eredményekért. Ami más gyerekeknél általában magától értetődően történik, Nimród esetében sokszor egy tanulási folyamat, gyakorlás eredménye. De ha lassabban is, a cél az, hogy a kisgyermek végighaladjon a tipikus fejlődési fokozatokon, s eközben tapasztalatokat, információkat szerezzen a világról.

Szerencsére azonban a mérlegnek mindig két oldala van! Lehet, hogy az egyik oldalán ott vannak a nehézségek, a lassabb fejlődés, de a másik oldalon is van ám sok minden! Például az a csillogó szempár, ami kikukucskál a sapka alól. A kusza, csintalan hajszálak, ahogyan lengedeznek a feje tetején. Vagy a huncut mosoly, amivel mindenkit lenyűgöz. Az őt fejlesztő Hajni „néni” hangja, ahogy duruzsol neki.  A szeretet, ahogyan odabújik anyukájához. Vagy ahogyan békésen ül nővére ölében. Ahogyan apukája arca ellágyul, ha ránéz. Ahogy körülöleli a család. A szeretet maga, ami körbelengi.

„A szívünkre hallgattunk”

Édesanyja mesél most nekünk Nimródról:

„Már nagyon vártuk, hogy megszülessen, lehessen még egy kis csemeténk, legyen a kislányunknak régen várt tesókája. Nagy szeretettel vártuk.Koraszülöttnek nyilvánították a súlya végett. Kissé nehezen indult így az élet, mert a kórházban kellett tölteni 16 napot a sok-sok vizsgálat miatt, hogy nyugodt szívvel haza tudjanak engedni a gyógyszer beállítása miatt.

Amikor kiderült a diagnózisa, elsősorban a szakemberekhez fordultunk, amikor is mindenki készségesen segített nekünk, próbáltak megnyugtatóan tájékoztatni bennünket. Ezek után szűk körben beszéltük csak meg az aggodalmainkat és a szívünkre hallgattunk.

Nimród szindrómája értelmi képességeire lesz hatással, de a mozgásában is várható, hogy kisebb lemaradás lesz. A szíve miatti problémákban meg azt mondta a szakember, hogy egy kis „csodagyerek”, mert várható volt a műtét 6 hónapos kora előtt, de csodaként is tekinthető , hogy magától beindult a regenerációs folyamat, egyelőre várat magára a korábbi terv, de nagyon reménykedünk benne, hogy ez így is marad. A minimális gyógyszert szednie kell, bár már szó volt róla, hogy elhagyható lesz.

A Bethesdában (Bethesda gyermekkórház, Down szakrendelés) a Down Alapítványon belül a dadák (Down dada: sorstársi segítő szolgálat ) vezetője és egy másik dada segített megismerni a diagnózissal járó következményeket, és hogy milyen lehetőségeink vannak. Azóta a helyzetünket megszoktuk. Nehézségek inkább a kezdetekkor voltak.

Sok vizsgálatra bizonyos rendszerességgel el kell mennünk, ezt kell megszervezni a családi élet mellett. Folyamatosan azon vagyok, hogy mivel tudnám segíteni a kisfiunkat. Ezért tanultam meg a nyáron a thai babamasszázst is. Most a babajelbeszéd megtanulásán töröm a fejem, hogy a kommunikációs készségét is tudjam segíteni. Magamra a két gyerkőc mellett nem sok időm van. Talán csak akkor, amikor már mindenki álomra hajtja a fejét, szoktam olvasgatni.

Hetente egyszer tudjuk bevállalni több szempont miatt is a térítéses egyéni korai fejlesztést. Azért ezt választottuk, mert egy hasonló sorstársunk szívből ajánlotta az Első Lépések Fejlesztő Központot.  Még a jövőt illetően nem tudjuk, mi vár ránk. Ez attól is függ, hogy milyen képességei lesznek, hova lesz integrálható.

Nimród kis életvidám mosolyalbum, ennivaló szeretetgombóc, kis mókamester, nagyon érdeklődő, figyelmes, imád huncutkodni. Akármerre járunk, előbb-utóbb mosolyt csal mindenki arcára a maga kis kedvességével, grimaszolásaival és a halandzsa szövegével. A szeretteit szereti finoman megcirógatni és puszit küldeni nekik. Ő megtanít minket arra, hogy a legkisebb dolognak is örüljünk és legyünk nagyon türelmesek és csak a szeretet számít, amivel minden akadályt le tudunk győzni.”

            

HOGYAN SEGÍTHETSZ?

Ahhoz, hogy a kis Nimród fejlesztése minél könnyebben megoldható legyen a családnak, hatalmas segítség, ha csak egy kis összeggel támogatjátok! Ahogy ezt korábban is megtapasztaltuk, sok ember sok kicsi támogatása akár több havi, intenzív fejlesztését is jelentheti Nimródnak központunkban!

Támogatásotokat az Első Lépéseket Támogató Alapítvány számlaszámára várjuk:

Első Lépéseket Támogató Alapítvány

OTP Bank Nyrt 11740047-27096220

A közlemény rovatba mindenképp írjátok be: „Pintér Nimród fejlesztésére”

Nemzetközi utalás esetén szükséges adatok:

IBAN: HU06117400472709622000000000

Számlaszám: 11740047-27096220-00000000

SWIFT kód:OTPVHUHB

A közlemény rovatba mindenképp írjátok be: „Pintér Nimród fejlesztésére”

Back To Top