skip to Main Content
+36-20 429 9080 judit@elsolepesek.com 2800 Tatabánya, Aradi vértanúk tere 2. Fsz.

ovis tábor

Pöttömke Ovistábor

Ezt a tábort szintén személyes élményeinkből/igényeinkből kiindulva álmodtuk meg. Van egy időszak a gyerekek életében, amikor nem vállalják a táboroztatásukat. Mert még kicsik. Igénylik a délutáni alvást, hosszú lenne nekik egy teljes nap, nem bírják ki anyukájuk nélkül…

De ott a nagytesó, aki már mindenféle táborba megy, a kicsi pedig annyira irigyli! Ő is menne, részt venne, közösségben lenne, de sehol nem vállalják fel.

Nos, mi pontosan ezt a korosztályt várjuk. A tábor csak félnapos, tehát sajnos a gyermekfelügyelet problémáját nem oldja meg, de ez nem is volt célunk. Mi arra készülünk, hogy 5 napon át a 3-5 éves korosztály belecseppenjen egy mesevilágba, ahol biztonságban érezheti magát. A napok tematikusan kapcsolódnak egymáshoz, a foglalkozások tartalma, ismétlődő jellege biztos talajt ad a gyerekeknek.

Programok:

Reggelente Vitamin-tornával kezdünk, mely egy gyógytorna elemekkel ötvözött játékos, zenés, vidám átmozgató torna, kifejezetten az óvodás gyerekek élettani igényeihez igazítva. A vicces, utánzó gyakorlatokkal tarkított mozgások lúdtalptornát, tartásjavító feladatokat tartalmaznak, erősítik a testsémát, térbeli tájékozódást.

Egy könnyű, egészséges tízórai után kalandozunk a mesék világába, ahol a szakemberek (pszichológus, pedagógusok) alkotó-fejlesztő módon sok-sok saját élménnyel, tapasztalással vezetik végig a kicsiket egy mesén. Célunk, hogy a hét végére a gyerekek élményekkel gazdagodva, önmagukat jobban megismerve, önbizalommal felvértezve búcsúzzanak tőlünk.

Back To Top